پرده بکارت یا هایمن(Hymen) نوعی بافت یا غشاء است که بخشی از دهانه واژن یا کل آن را پوشش میدهد و در برخی از افراد به طور مادرزادی وجود ندارد. در واقع پرده بکارت باقیمانده یک غشای جدا کننده واژن از دستگاه تناسلی خارجی است، که نقش خاصی ندارد.
همانطور که میدانید هنوز در برخی نقاط ایران و خانواده های سنتی و مذهبی، انجام آزمایش بکارت رواج دارد. با این وجود، آزمایش دو انگشتی یا بکارت، از سوی سازمان بهداشت جهانی فاقد جنبه پزشکی و علمی است، و از نظر حقوقبشری نیز تبعیضآمیز و نوعی خشونت علیه زنان اعلام شده است.
چندی پیش کارزار منع آزمایش بکارت، ازطرف زنان، مدافعین حقوق زنان و پزشکان مدافع سلامت، در شبکههای اجتماعی راهاندازی شد. از دلایل حامیان این کارزار، ممانعت پرده بکارت در انجام آزمایشهای سرطان دهانه رحم میباشد و در بخشی از توضیحات این کارزار به عدم معاینه دختران توسط پزشکان زنان و زایمان جهت تشخیص سرطان دهانه رحم اشاره شده است و گفته شده است که پزشکان نگرانند که در تست بکارتی که بعدا گرفته میشود، مسئول آسیب به بکارت شناخته شوند. بنابر این، اگر دختران تغییراتی در خود مشاهده کنند و همزمان بیم آسیبرسانی به این غشا را در زمان معاینه پزشکی داشته باشند، ممکن است روند تشخیص و درمان بیماری احتمالی آنها دچار تاخیر شود و این تهدیدی باشد علیه سلامتی آنها.
از دلایل دیگر میتوان افزایش چشمگیر مبتلایان به ویروس اچ آی وی، طبق آمار مرکز مبارزه با ایدز در سالهای اخیر عنوان کرد. به طوری که منع آزمایش بکارت و استفاده از وسایل پیشگیری در روابط واژینال، میتواند موجب بهبود و ارتقای سلامت جسمی و جنسی شود.
تسهیل ازدواج دختران هم از دلایل دیگر حامیان این کارزار میباشد، زیرا بسیار از دختران، به دلیل نگرانی از آزمایش بکارت، از ازدواج دوری میکنند، در حالی که چنین آزمایشی برای مردان وجود ندارد.
از سوی دیگر، دختران زیادی نیز به دلیل ترمیم پرده بکارت در مراکز غیر بهداشتی و غیر قانونی به بیماریهای مختلفی مبتلا می شوند؛ هر چند به دلیل غیرقانونی بودن این عمل، آمار دقیقی در دسترس نیست. افزون بر اینها، گفته شده است که در مسئله تجاوز به زنان، به دلیل اهمیت بکارت، در صورت ازبین رفتن آن در حین تجاوز، یکی از گزینههای قانونی احقاق عدالت برای قربانی، ازدواج با فرد متجاوز است که صدمات جبرانناپذیری به قربانی وارد میکند. در بسیاری از موارد نیز، افرادی که مورد تجاوز قرار گرفتهاند، به دلیل داشتن رابطهی جنسی پیش از تجاوز، پیگیرحقوق قانونی خود و مجازات فرد متجاوز نیستند.
آیا نسل جوان ایران که عمدتا تحصیل کرده و آگاه هستند، باکرگی را نماد نجابت میدانند؟ آیا هنوز پیرامون شما انجام آزمایش بکارت رواج دارد؟
#رسانه_زنان
#استقلال_و_برابری_پایدار_زنان
@mediawise
نویسنده: سارا